Hoppa till huvudinnehåll

Biträdande generalsekreterare med operativt ansvar till SCC

Är du en driven jurist med erfarenhet av tvister och särskilt skiljeförfaranden? Känner du dig som en trygg lagspelare med ledarskapsegenskaper? Vill du leda ett team där arbetsglädje, samarbete och leveransförmåga står i fokus? Då ser vi gärna att du söker tjänsten som biträdande generalsekreterare med operativt ansvar hos oss på SCC Skiljedomsinstitut.

Published 2023-01-09

Annonsbild lila med text SCC Skiljedomsinstitut söker ny Biträdande generalsekreterare

Rollen som biträdande generalsekreterare med operativt ansvar

SCC Skiljedomsinstitut grundades år 1917 och är en oberoende del av Stockholms Handelskammare. Verksamheten fokuserar på att bistå med effektiv tvistlösning för såväl svenska som internationella parter. I rollen som biträdande generalsekreterare kommer du att vara generalsekreterarens högra hand och vara operativt ansvarig för administrationen av mål och ärenden. Du kommer att leda ditt team i det dagliga och även lägga en del av din tid på strategiska projekt, inklusive marknadsföring.

Du kommer att leda ett team med åtta kompetenta och engagerade medarbetare och kommer rapportera direkt till generalsekreteraren.

Några av dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara:

  • Coacha de erfarna medarbetarna i teamet i deras dagliga arbetsuppgifter
  • Ingå i SCC:s ledningsgrupp, bidra till teamets och den interna kulturens utveckling
  • Bidra till strategiska utvecklingsprojekt och verksamhetsutveckling
  • Säkerställa att mål och ärenden hanteras enligt SCC:s regler och gällande rätt
  • Upprätta och förbättra interna rutiner samt säkerställa att dessa följs
  • Planera och genomföra strategiska kommunikations- och marknadsaktiviteter

Din bakgrund

För att känna dig trygg i din roll och trivas med arbetsuppgifterna tror vi att du har en juristexamen och minst 5 års arbetslivserfarenhet, gärna med erfarenhet från internationella och/eller kommersiella skiljeförfaranden och/eller domstolstvister. Kanske arbetar du idag eller har du nyligen arbetat med tvister på en affärsjuridisk advokatbyrå eller med tvister i annan verksamhet.

Din personlighet

Vi tror att du är en engagerad, nyfiken och öppensinnad ledare som har god kommunikativ förmåga. Du värdesätter struktur och är mån om att leverera ett högkvalitativt arbete inom satta tidsramar. Vi ser gärna att du har en god självinsikt, hög integritet och är säker på din egen förmåga att prestera. Du talar och skriver flytande såväl på svenska som på engelska. Övriga språkfärdigheter är meriterande.

SCC erbjuder

Hos oss får du möjligheten att göra skillnad på riktigt samt bygga nätverk nationellt och internationellt.
Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter med spännande tjänsteresor. Förmånlig pension, friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, föräldralön, föräldrabonus, tre extra lediga dagar är några exempel på de förmåner som vi erbjuder till alla våra medarbetare.

Om SCC

SCC Skiljedomsinstitut erbjuder professionell tvistlösning för kommersiella parter och är ett av världens största och mest välrenommerade internationella tvistlösningsinstitut. SCC hanterar varje år ca 150-200 tvister med parter från fler än 40 länder. Vi hanterar både nationella och internationella kommersiella tvister mellan företag och investeringstvister mellan företag och stater. Det totala värdet av tvisterna uppgick 2021 till 2 miljarder euro.
SCC Skiljedomsinstitut grundades 1917 och agerar utan kommersiella eller politiska intressen som en icke-vinstdrivande och självständig enhet inom Stockholms Handelskammare. SCC Skiljedomsinstitut består av ett sekretariat som leds av en generalsekreterare, tillsammans med en operativt verksam styrelse som består av erfarna tvistlösningsexperter.
 

Vår partner för denne rekrytering är HR Commitment Executive Search. >> Ansök till rollen här 

Prenumerera på SCC:s nyhetsbrev

E-mail är ett obligatoriskt fält. Snälla Fyll i.
Detta fält är obligatoriskt.

Förnamn är ett obligatoriskt fält. Snälla Fyll i.
Efternamn är ett obligatoriskt fält. Snälla Fyll i.
Organisation är ett obligatoriskt fält. Snälla Fyll i.
Titel är ett obligatoriskt fält. Snälla Fyll i.
Land är ett obligatoriskt fält. Snälla Fyll i.