Hoppa till huvudinnehåll

Om SCC

SCC Skiljedomsinstitut erbjuder ett neutralt forum och en opartisk process för lösning av kommersiella tvister världen över. Varje år registrerar vi närmare 200 mål till ett totalt värde av cirka 2 miljarder euro.  

En bättre process och bättre lösning av kommersiella tvister

Vi grundades 1917 och agerar utan kommersiella eller politiska intressen som en icke-vinstdrivande och självständig enhet inom Stockholms Handelskammare. 
 
SCC Skiljedomsinstitut består ett sekretariat som leds av en generalsekreterare, tillsammans med en operativt verksam styrelse som består av erfarna tvistlösningsexperter. Varje år löser vi närmare 200 tvister mellan parter från 40–50 olika nationer. Det totala värdet av tvisterna uppgick 2021 till 2 miljarder euro. 

SCC Sekretariatet

SCC:s sekretariat

Hos SCC arbetar generalsekreterare, måladministratörer och jurister. Varmt välkommen att kontakta oss.

1296x590_2

SCC:s styrelse

SCC har en operativt arbetande styrelse som består av en ordförande, upp till tre vice ordförande samt upp till tolv ledamöter.

Tillförlitlighet och utveckling 

SCC Skiljedomsinstitut har i mer än ett sekel hjälpt företag världen över att lösa olika avtalstvister. Vi är inte det största institutet för tvistlösning, men rankas ofta som ett av världens främsta. Historiskt sett har vi spelat en särskild roll i lösningen av öst-väst-relaterade tvister. Vi har också haft en unik roll i det system som utvecklats för internationellt investeringsskydd.

Utveckling av vår verksamhet är en viktig del av arbetet. Vi finns till för näringslivet och har som uppgift att erbjuda de tvistlösningstjänster parterna kan tänkas behöva när en kommersiell tvist uppstår. Därför utvecklar vi hela tiden vårt erbjudande och våra arbetsmetoder i nära samarbete med advokater, skiljedomare och kunder i det globala näringslivet.   

 

Mission och vision  

Vår mission är att underlätta handeln mellan företag. Våra tjänster hjälper företag att växa internationellt, samtidigt som smidig handel skapar goda relationer mellan världens länder och regioner samt ger bättre förutsättningar för en globalt hållbar utveckling. 

Vår vision och målbild är att bli det mest populära skiljedomsinstitutet i världen hos skiljedomare, advokater och i näringslivet. Därför utvecklar och uppdaterar vi hela tiden vårt erbjudande och våra arbetsmetoder för att svara upp mot våra samarbetspartners och kunders behov.

Användarvänliga digitala arbetsverktyg, relevanta tvistlösningstjänster, tids- och kostnadseffektiv handläggning samt opartiska skiljedomare med hög kompetens har högsta prioritet hos oss.  

skarmavbild-2022-10-26-kl.-09.35.01

Vår historia

SCC Skiljedomsinstitut har alltid varit oberoende. Vi grundades 1917 som en självständig enhet inom Stockholms Handelskammare.

SCC statistik

Statistik 2023

Varje vår gör vi en sammanställning av föregående års målstatistik. Den visar bland annat hur många mål vi har administrerat, vilken typ av avtal tvisterna gäller och när dom har meddelats i målen. 

scc_still_11_webb

Skiljedomarens roll

våra tjänster

Våra tjänster

scc_still_7_webb

Vad kostar skiljeförfaranden?

SCCENT

The scent of world class arbitration