SCC Arbitration Institute

Heldagskurs: Allt du behöver veta om skiljeförfarande

Under den här kursdagen redogör vi för hur skiljeförfarandet går till från början till slut. Du får en teoretisk och praktisk grund så att du kan ta tillvara din uppdragsgivares intressen i skiljeförfaranden. 

Under kursen går vi igenom de viktigaste skillnaderna mellan domstolsprocesser och skiljeförfaranden och reder ut olika regelverk och former av skiljeförfarande. Vi följer processen från början till slut och går bland annat igenom hur ett skiljeförfarande inleds med en påkallelseskrift, hur svarsskrift och övrig skriftväxling ser ut, bevisfrågor och hur slutförhandlingar brukar gå till.

Vi bjuder också på en inblick bakom kulisserna hos SCC Skiljedomsinstitut och i arbetet hos skiljenämnden – hur går det praktiska arbetet till och vad kan parterna förvänta sig?

Dessutom lyfter vi viktiga strategiska frågor, såsom:
– Vad bör du som ombud tänka på redan i uppstarten?
– Hur går det till att utse skiljedomare och nämndens ordförande?
– Vilka frågor är särskilt viktiga att enas om tidigt i processen?

Vi går även igenom relevant praxis från klanderprocesser och diskuterar strategiska vägval som kan påverka förfarandets utfall.

Efter kursen har du en tydlig bild av hur skiljeförfaranden går till och vilka de viktigaste frågorna är – oavsett om du har tidigare erfarenhet eller är nyfiken på området.

Datum och tid:
17 november kl. 09.15–16.00

Plats:
SCC Skiljedomsinstitut, Regeringsgatan 29, 1 trappa, Stockholm

Pris:
9500 kr

Föreläsare:
Fanny Gleiss Wilborg och Magnus Eriksson. Caroline Falconer presenterar SCC Skiljedomsinstitut

Målgrupp:
Kursen riktar sig framför allt till ombud som arbetar med kommersiella tvister, men är även öppen för dig som vill lära dig mer om skiljeförfarande och hur processen fungerar i praktiken.

Kursen hålls på svenska.